’In mijn aanpak combineer ik mentale trainings technieken uit de sportpsychologie met inzichten over fysieke training en inspanningsfysiologie uit de sport en reguliere interventies uit de gezondheidspsychologie.’

Sport

Als sporter kom je bij mij wanneer je weet dat er meer uit je prestaties te halen is en mentale blokkades in de weg staan om dat te bereiken. Samen pakken we die aan met mentale training. Jonge sporters komen vaak samen met hun ouders.

Ik heb als Sportpsycholoog sporters van alle niveaus begeleid in hun prestaties. Zelf heb ik op nationaal niveau basketbal gespeeld en gecoacht. Ik loop halve marathons en doe triatlons.

Gezondheid

Wanneer je somber en/of onzeker bent heeft dat invloed op alle gebieden van je leven. Men spreekt dan over depressie en angst. Een goed gesprek met familie of vrienden helpt, maar soms is het nodig om de stap naar therapie en behandeling door een psycholoog te maken. Als psycholoog heb ik ruime ervaring in de begeleiding van deze problematiek. In 2020 rond ik de GZ-opleiding af, welke opleidt tot GZ-psycholoog: specialist is eerstelijns behandeling in de verzekerde zorg. Mijn begeleiding komt al in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Werk

Als werknemer kom je bij mij wanneer je je ziek hebt gemeld op het werk of wanneer je dreigt uit te vallen. Je hebt een periode hard gewerkt en loopt daar nu tegenaan. Vaak is dat een tijdelijke overbelasting, soms voelt het als burnout. Gedoe op het werk speelt daar dikwijls ook een rol bij. Omdat je zo moe bent wil je je fysiek weer goed voelen. Omdat je je zo slecht kunt concentreren en weinig kunt hebben wil je ook mentaal weer de oude worden. Dat heeft tijd nodig. En begeleiding. Samen kijken we naar oorzaken en oplossingen en pakken we die aan. Fysiek en mentaal herstel staan samen centraal in mijn begeleiding, het een kan niet zonder het ander. Als Arbeids- en Organisatiepsycholoog ben ik al jaren actief in de reïntegratie en heb ik vele werknemers naar volle tevredenheid begeleid naar eigen of ander werk. Soms is beroepskeuzeonderzoek of loopbaanoriëntatie daar onderdeel van.